Zamestnanosť v 1. štvrťroku v potravinárstve stúpla o 3,9 %

0 371
Ilustračné foto/ TASR

V 1. štvrťroku 2018 v slovenskom potravinárskom priemysle pracovalo 32.141 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2017 sa ich stav zvýšil o 3,9 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2018 sa zaznamenalo vo výrobe hotových krmív, kde sa oproti 1. štvrťroku 2017 počet medziročne zvýšil o 44 %. Zvýšenie priemerného počtu  zamestnancov v 1. štvrťroku 2018 sa evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (13,6 %), vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (12,9 %) a vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (10,6 %).

Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku tohto roku nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov, a to medziročne o 6,3 %. Výraznejšie zníženie priemerného počtu zamestnancov sa zaznamenalo aj vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (5,9 %) a vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (1,3 %).