Hotelierov trápi nedostatok pracovných síl, ale aj vysoká DPH a odvody

0 522
Ilustračné foto. TASR/AP

Vysoké Tatry 19. októbra (TASR) – Problém, ktorý najviac trápi Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky (ZHR SR), je nedostatok kvalifikovanej sily. Ide predovšetkým o akútny nedostatok kuchárov a čašníkov. Tento problém je podľa generálneho sekretára ZHR SR Mareka Harbuľáka potrebné riešiť.


Druhým vážnym problémom je podľa neho vysoká daň z pridanej hodnoty (DPH) a odvody. Uviedol to dnes počas tlačovej konferencie po skončení dvojdňového (18.-19.10.) jesenného stretnutia hotelierov Horeca v Hornom Smokovci vo Vysokých Tatrách.

„Chýbajú kuchári, čašníci i chyžné. Toto sú najviacej zastúpené pozície v našich zariadeniach a práve tie najviac chýbajú. Naplno sa to ukázalo počas letnej sezóny, kedy sme mali veľmi veľa návštevníkov a hostí. Ukázalo sa však aj to, že naši členovia museli rušiť niektoré podujatia, alebo nedokázali naplno obslúžiť všetkých hostí práve z toho dôvodu, že majú nedostatok ľudí,“ poznamenal Harbuľák.

V 1. polroku navštívilo Slovensko 2,3 milióna návštevníkov, čo je oproti rovnakému obdobiu roku 2015 o 18,9 % viac. Za prvých sedem mesiacov tohto roka to bolo 2,8 milióna dovolenkárov, čo je nárast až o 19,7 %. „Je paradox, že na školách nám v týchto odboroch pripravujú podstatne viacej absolventov, ako je potreba trhu práce, ale výsledok je taký, že nemá kto pracovať,“ zhodnotil.

Počet absolventov z odborných škôl pre hotely a reštaurácie je dostatočný, keď ročne vychádza zo škôl 6000 – 6500 absolventov, ale len veľmi málo z nich začne pracovať v oblasti cestovného ruchu. Veľká časť z nich podľa Harbuľáka odchádza pracovať do zahraničia, respektíve tam začnú aj študovať. Podľa neho tak dochádza k ich zbytočnej nadkvalifikácii.

Aj keď je miera nezamestnanosti na Slovensku stále vysoká, tak je ťažké nájsť vhodných uchádzačov o zamestnanie. Zlú situáciu potvrdil aj prieskum, ktorý medzi ubytovacími a reštauračnými zariadeniami zorganizoval ZHR SR v júli a v auguste. Do prieskumu sa zapojilo 81 zariadení, pričom až 97 % z nich má problém s obsadením voľných pracovných miest a 86 % z nich pracovné miesta ponúka.

„Najčastejšie ide o pozíciu čašník, záujem zamestnať ich má až 76 % prevádzok. Voľné pracovné miesta kuchárov ponúka 73 % zariadení a 37 % z nich hľadá aj pozíciu chyžnej,“ vymenoval Harbuľák.

Druhým problémom je aj podľa prezidenta ZHR SR Patrika Bočkaya vysoká daň z pridanej hodnoty a odvody.„V službách osobné náklady tvoria až polovicu z celkových nákladov. V porovnaní s inými priemyselnými odvetviami je to len na úrovni šesť až sedem percent. Tým, že my odvedieme veľa na daniach a odvodoch štátu, tak nám neostane veľa na to, aby sme mohli lepšie ohodnotiť týchto zamestnancov,“ priblížil Harbuľák.

Doplnil, že výsledkom sú jedny z najnižších miezd na pracovnom trhu. „Služby sú o ľuďoch a nevieme ich nahradiť strojmi. Náklady na zamestnanca tvoria až 30 %, čo je naozaj oproti iným odvetviam veľa. Preto tlačíme aj na daňové zaťaženie, pretože v iných krajinách je DPH na služby oveľa nižšia, aby sa vytváral lepší priestor na zaplatenie ceny práce,“ povedala hotelierka Katarína Malová.

Harbuľák ako príklad uviedol Portugalsko, ktoré znížilo tento rok sadzbu DPH pre reštauračné služby.„V priebehu 1. polroka tu bolo vytvorených zhruba 40.000 nových pracovných miest v gastronómii,“ priblížil. Podľa jeho slov ide o reálny prínos pre ekonomiku. Problematiku so zníženou sadzbou DPH bude ZHR SR riešiť aj s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, pod ktoré cestovný ruch patrí.